פוסטים נוספים בנושא אוכל ויין
מהי ברוסקטה Bruschetta
אפרול שפריץ Aperol spritz
מסעדות מומלצות ברומא
הפיצריות הכי טובות ברומא
מסעדות טבעוניות באיטליה
איך זה שאיטליה היא המדינה, כמעט היחידה, שבה לא עונים 'הלו' HELLO במענה לטלפון, אלא דווקא 'פרונטו PRONTO'?
אז…ALLORA. מכירים את המענה בשיחת הטלפון "הלו??? מי זה??? "
הקריאה הזו היא שילוב מקסים של שתי דרכים לענות לטלפון.
"הלו" (מלשון 'שלום')- באנגלית.
"מי זה??" (מלשון חקירה) בישראל…
ובאיטליה, PRONTO !! בשונה מהרבה מדינות בעולם, באיטליה כשעונים לטלפון, אומרים PRONTO. תשובה ייחודית. למה? צוללים להיסטוריה.
בין בניה של איטליה נמצא גם ממציא הטלפון. לא, לא גרהם בל ששמו חקוק על המכשיר, אלא דווקא אנטוניו מאוצ'י Antonio Meucci יליד פרוור ליד פירנצה אשר המציא בשנת 1854 לפני גראהם בל, מכשיר כדי לתקשר עם אשתו ששכבה חולה בקומה אחרת בביתו. צירוף מקרים של תאונה ימית, חוסר הצלחה שיווקי ומיעוט כספים לצורך רישום הרעיון כפטנט באמריקה (לשם גלה כשברח מהמשטר באיטליה) איפשרו לאדון בל להקדימו. ניחא.
כאשר התפתח הקשר הטלפוני והפך לרשת, בה יכלו בעלי מכשיר טלפון להתחבר למרכזייה אחת אשר חיברה ביניהם, נוצר קוד דיבור: 'מוכן'! 'מוכן לקבל את השיחה'. האדם שרצה לשוחח יצר קשר עם המרכזייה, שבה נדלקה נורה כאשר הוא הרים את השפופרת. האדם ביקש לקשרו עם טלפון של אדם אחר. המרכזנים היו מחברים את קצה החוט של האדם שהתקשר לקצה החוט של האדם איתו רצה לדבר ו….(כאן מגיע הרגע המותח)….המרכזן היה אומר לכל אחד מהמשוחחים העתידיים: מוכן לקבל את השיחה?
ובאיטלקית ?Pronto a ricevere la chiamata
ומה נשאר לאיטלקים מהשיחה ההיא?
בתור מדינה שמשמרת מסורות באופן כמעט אובססיבי, המילה הראשונה PRONTO שרדה עד היום כאשר עונים לטלפון. גם בטלפון הנייח, גם בטלפון הנייד, וגם בשיחת WIFI בווטסאפ.