בלוג התיירות הגדול והמקיף בישראל לנוסע העצמאי לאיטליה
מבית סולו איטליה

סיינה Siena

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

No data was found

סיינה   Siena

שימו בויז:   Parcheggio stadio – Viale dei Mille, 3, Siena

ליד האצטדיון, בקצה של Viale dei Mille, נמצאת בזיליקת סן דומניקו, ממנה תוכלו להתחיל את שיטוטכם הרגלי בעיר (יש כאן גם שירותים ציבוריים אם אתם צריכים). הבזיליקה הגדולה היא מרכז המסדר הדומניקני בסיינה, ונמצאים בה שרידיה של פטרונית העיר, קתרינה הקדושה. רדו אל מרכז העיר רגלית דרך Via della Sapienza, ממנה המשיכו ישר ישר (בדרך תראו מימין רחוב אחד יפהפה היורד בתלילות – זהו רחוב Costa sant'Antonio לכאן תגיעו גם לקראת סוף המסלול.

ממשיכים ישר על ויה דלה ספיאנצה Via della Sapienza  = דרך החוכמה ועולים כל הזמן ישר למעלה, ממשיכים ישר דרך רחוב Costa dell'Incrociata אל הרחוב הראשי ואל פיאצה סלימבני  Piazza Salimbeni הנמצאת ממש ממול.

בפיאצה סלימבני ניצבים שלושה ארמונות מרשימים מעברה של העיר. סיינה, שהוקמה על ידי האטרוסקים, הייתה בימי הביניים עיר מדינה עצמאית ועשירה, שסחרה עם ארצות וחצרות מלוכה מאירופה. כאן נוצר רעיון הבנק  Banca – מאיטלקית: ספסל, עליו היו יושבים הטלרים, שומרים על הכסף ומלווים בריבית. עד היום קיימים בסיינה שני רחובות שמזכירים בשמם את תקופת הזוהר הפיננסית של העיר  Via banchi di sopra,  Via banchi di sotto דרך הבנקים העליונה והתחתונה.

מפיאצה סלימבני המשיכו (זה יוצא שמאלה כשגבכם אל הכיכר והפסל)  במורד ויה באנקי די סופרה  עד פיאצה דל קאמפו. בדרך עוברים חנויות מעצבים יוקרתיות ומגדניות מופלאות כמו קונדיטורית Nannini  מאכל אופייני לסיינה שכדאי לקנות בחנויות המתוקים למיניהם: פנפורטה Panforte , מין עוגה עגולה וכבדה מלאה בפירות יבשים, צימוקים, שוקולד, אגוזים ושקדים, או גלידריה מעולה – GROM גרום, שזו רשת גלידריות איטלקיות משובחת במיוחד שנפתחה לראשונה בטורינו, ואם תשימו לב – בשונה מכל הגלידריות, הגלידה כאן לא מוצגת לראווה בכלים אלא חבויה בתוך מיכלי נירוסטה Via banchi di sopra  מספר 11/13. עכשיו אתם עומדים קרוב מאד לליבה הפועם של העיר, הלא היא פיאצה דל קאמפו, אך כדאי להתאפק ולא להציץ בפתחים המקומרים שבין הבתים המקיפים את הפיאצה, אלא לפנות שמאלה ברחוב Via banchi di sotto,  להמשיך בו עד רחוב Rinaldini, משם לפנות ימינה ולהגיע אל הכיכר, שנפרשת כעת במלוא הדרה לנגד עיניכם.

פיאצה דל קאמפו, המוקפת בבניינים מהמאה ה- 13, היא ללא ספק אחת הכיכרות היפות ביותר בעולם. הכיכר, הנמצאת בנקודת המפגש בין שלוש הגבעות עליהן שוכנת העיר סיינה, בנויה בצורת מניפה, מרוצפת לבנים חומות אדומות ומוקפת ארמונות שנבנו בתקופות שונות. בעבר היה כאן שדה פתוח וירוק (campo) בו התכנסו סוחרים ונערכו שווקים וירידים. פעמיים בשנה, ב-2 ביולי וב-16 באוגוסט נערך בכיכר מרוץ הסוסים המפורסם הנקרא ה"פאליו", שבו מתחרים זה בזה רוכבי סוסים המייצגים את רבעי העיר השונים, שקרויים בשמותיהם של חיות. לכל רובע שם, תלבושת ייחודית, דגל משלו, מוזיאון, כנסייה, ותהלוכה אופיינית. הרוכבים אמורים להקיף את הכיכר שלוש פעמים במינימום זמן. הסוס המנצח, לא חשוב אם יש עליו רוכב או שמא נפל באחת ההקפות, מביא את הפרס – פאליו –  (סמרטוט) לרובע הזוכה. ביום התחרות הופכים מרפסותיהם וחלונותיהם של הארמונות סביב הכיכר ל'יציעים', מהם משקיפים ברי המזל על התחרות. בנקודה הגבוהה ביותר של פיאצה דל קאמפו נמצאת פונטה גאיה Fonte Gaia – מזרקת השמחה. השמחה הייתה על שום הצלחתו של ג'אקומו ואני, אחד משליטי העיר, להעביר מים בעזרת אקוודוקטים תת קרקעיים הנקראים bottini  ממקורות המים באזור גבעות הקיאנטי אל הפיאצה.

בחזית פיאצה דל קאמפו  נמצא ארמון העם – פאלאצו פובליקו. זהו ארמון חילוני (כלומר, מבנה ציבורי שלא לצרכי דת), ששימש דגם לשאר ארמונות העיר. למעשה, נחקק חוק שחייב את שאר הארמונות להיות זהים לארמון זה, אך רק ארמון אחד הניצב ממול, שומר על מבנה ממש זהה.

משמאל הארמון ניצב 'טורה דל מאנג'ה' – מגדל פעמונים בגובה 88 מטרים, ובו 505 מדרגות, המעניקות למי שיטפס בהם הזדמנות לראות את נופיה היפהפיים של העיר וסביבותיה. שמו של המגדל, 'מאנג'גואדאני – mangiaguadagni), ניתן לו על שם הכינוי שניתן למפעיל הפעמון הראשון, עליו נאמר  'זה שאוכל את מה שהרוויח'. הכניסה למגדל עוברת  דרך החצר הפנימית היפהפייה של הארמון.

מהכיכר צאו ופנו דרך הפינה השמאלית (כשאתם עומדים כשגבכם אל המגדל ומביטים אל כל החזיתות של הארמונות המקיפים את הכיכר…) עולים דרך via di citta   בכיוון  הדואומו.

פנו ימינה מויה די צ'יטה  (הפנייה ימינה היא ליד Bar Caffe'L'Accademia שברחוב ויה די צ'יטה מס' 103 בערך)  אל רחוב שנקרא Via del Castro והגיעו אל הדואומו. אל תחמיצו את החזית המדהימה שאותה לא רואים מיד בהתחלה כי מגיעים מהצד. פנו שמאלה והקיפו את המבנה עד שתגיעו לחזית, אבל לפני זה  – אם אתם רוצים להיכנס לתוך אחד המבנים – צריך לקנות כרטיסים.  (שווה להיכנס גם אם נמאס לכם מכנסיות(

ללינק לשעות פתיחה ומחירי כניסה לדואומו, למוזיאון, לעלייה לתצפית, לבית הטבילה: לחץ כאן

הדואומו מצופה בפסי שיש לבן ושחור מבחוץ ומבפנים, לצידו ניצב מגדל פעמונים מרובע, אף הוא מצופה פסי שיש. כשתצאו מהכנסייה, כשגבכם אל החזית המפוארת שלה, פנו שמאלה ושמאלה והקיפו את הכנסייה עד שתגיעו למדרגות תלולות. לפני שיורדים שימו לב מימינכם נמצאת הכניסה למוזיאון יצירות הדואומו שאם תכנסו אליו תוכלו כאמור לעלות אל מרומי החזית הלא גמורה של הדואומו המקורי, ומשם לעשות תצפית על כל העיר.

אם לא נכנסים, רדו בזהירות במדרגות עד שתגיעו לחזית הלא גמורה של בית הטבילה. משם, כשגבכם לחזית בית הטבילה (שגם בנייתה מעולם לא הסתיימה) פנו ימינה ומיד שמאלה בסמטה מקורה לרחוב Vicolo di diacceto, ממנו תוכלו להשקיף מעל רחוב פונטברנדה היפה. המשיכו ופנו שמאלה אל רחוב Galluzza ההופך בהמשכו ל- Costa Sant'Antonio זוכרים? הצצתם בו מלמעלה בתחילת הסיור.

מכאן תוכלו לחזור שני צעדים למטה (בכיוון המדרגות ושני העמודים מהבטון) ופנו דרך פתח קטן בין הבתים, המוביל דרך רחוב  Vicolo di Camporegio אל רחבת כנסיית סן דומניקו, ומשם לחנייה.

מסעדה מדהימה במרכז סיינה, ממש דקה הליכה מפיאצה דל קמפו:

Trattoria la Torre 

או

Antica Trattoria Papei

מה במסלול?

בואו נשאר חברים

רוצים לקבל מסלולים, המלצות והטבות בלעדיות ישירות למייל או לווצאפ?