בלוג התיירות הגדול והמקיף בישראל לנוסע העצמאי לאיטליה
מבית סולו איטליה

יעוץ, תכנון והזמנה

מה קורא? ספרים בעברית עם נופי מחוז אומבריה

אז היה קל ליפול בכותרת ספר.
'השקרן מאומבריה' – יכול היה להיות ספר מושלם למחוז, אבל לאמיתו של דבר, הוא אינו מתאר את המחוז. ספר נפלא, מתפתל, מלא תיאורים מעניינים של איטליה בימי הביניים – אבל לא של אומבריה באופן ספציפי.
אין הרבה ספרים בעברית המתארים רק את אומבריה…לכן נציע כמה שמשלבים את המחוז שהוא הלב של איטליה

מחתרת אסיזי (אלכסנדר הרמתי). סיפור של אנושיות על רקע העיר של הקדוש פרנצ'סקו – אסיזי, בזמן מלחמת העולם השנייה. סיפור של הצלה, של יהודים, של נוצרים, של חסידי אומות עולם, של פעולות בסתר, של גברים, נשים, כמרים ורבנים.
המחתרת באסיזי – אסיזי והכיבוש הנאצי, כפי שסופר על-ידי האב רופינו ניקאצ'י. הספר מגולל את סיפור הצלתם של אלפי יהודים ואנטי פשיסטים בידי הכמרים והנזירות האיטלקיים תושבי העיר. השנה היא 1943, הנאצים גזרו גזר דין מוות על כל יהודי איטליה, זו תקופה סוערת ורבת תהפוכות המשוחזרת בספר זה באופן מדויק ומהימן.

לפני יותר מעשר שנים נסעו גליה וכרמי, אז זוג צעיר ואופטימי, לעיירה האיטלקית אורבייטו, כדי להינשא בה בנישואים אזרחיים. עכשיו, כשהם בסוף שנות השלושים לחייהם והורים לשלושה ילדים, הם יוצאים שוב לאורבייטו, אבל הפעם המטרה הפוכה – הם נוסעים כדי להתגרש. מה אירע בעצם לזוג המושלם למראית-עין, שאמור היה להביס את כל סטטיסטיקות הגירושים? במהלך המסע באיטליה עורכים גליה וכרמי חשבון נפש ופותחים את הפצעים שעד אז שניהם ביקשו להסתיר: את שמחת היחד שנשחקה בחיי היומיום, את היצרים שנבלמו ואת התעוררות התשוקה של גליה לגבר אחר, גידו, שלגמרי במקרה נמצא בדיוק באותם ימים באיטליה ומבקש לחדש את קשריו עם גליה. האם חשבון הנפש הכאוב הזה יהיה חשבון אחרון לפני הפרידה הסופית או שגם ממסע הגירושים תהיה לגליה ולכרמי דרך חזרה?

סיפור אהבות, ספרה הכובש של כנרת רוזנבלום, מציע התבוננות מפוכחת, כנה ונועזת בשגרה ובערכים של הזוגיות בתקופתנו. מתוך התבוננות קרובה בפרטי הפרטים המרכיבים את תמונת האידיליה המשפחתית, משרטט סיפור אהבות דיוקן ריאליסטי, מר ועם זאת מלא תקווה, של הקשיים והסכנות הניצבים לפתחה של האהבה, גם האהבה הגדולה, כאשר היא מתממשת בזוגיות.

כנרת רוזנבלום (ילידת 1974) היא יועצת ארגונית, עיתונאית ובעלת הבלוג "פריזאית". סיפור אהבות הוא הרומן הראשון שלה. 

איך לצייר איש מת' – הדמות הראשית מתגוררת באומבריה ושם מתואר כל הספר.
איטליה, תחילת שנות השישים: בשלהי ימיו צייר מביט לאחור על הקורבנות ועל האובדן שהפכו אותו לדמות חידתית הן בעיני זרים והן בעיני הקרובים אליו. בציור האחרון בחייו הוא משתמש באותם חפצים שצייר באובססיביות במהלך כל הקריירה שלו – קבוצה קטנה של בקבוקים.
זמן מה אחר כך נערה עיוורת המטפחת את הקבר שלו מנסה להבין את העולם שאינה יכולה לראות עוד ותוהה אם הדבר שבנוכחותו היא מרגישה הוא ה"בֶּסְטִייָה", היצור המפלצתי המצויר על המזבח בכנסייה המקומית.
כעבור שלושים שנה בצפון-מערב אנגליה, צייר נופים – שבעבר כתב מכתבים לאמן האיטלקי המסתגר – מוצא את עצמו לכוד בתוך נוף הקדומים שהפך אותו למפורסם. בתו המתגוררת בלונדון מנסה להתמודד עם אובדנו הפתאומי של אחיה התאום ואוצרת תערוכה על חייהם של אמנים דגולים מן המאה העשרים, ובינתיים הולכת ונסחפת אל עולם אפלולי של מיניות משולחת רסן.
ספרה הרביעי של שרה הול, המשתרע על פני חצי מאה, עוסק באופן מבריק ונועז באמנות ובמקומה בחיינו ומפגין הבנה מעמיקה ומלאת רגש של שיגיונות האמנים הגדולים, כמו גם של ניצחונות יצירתיים צנועים יותר.
שרה הול היא סופרת אנגליה עטורת פרסים ותשבחות. ספרה "הוֹזְווֹטֶר" (2002) זכה בפרס חבר העמים הבריטי לרומן הביכורים הטוב ביותר, וספרה "מיכלאנג'לו חשמלי" היה מועמד לפרס בוקר 2004.

בואו נשאר חברים

רוצים לקבל מסלולים, המלצות והטבות בלעדיות ישירות למייל או לווצאפ?